דבר ראשון להכין סירופ סוכר
להרתיח כוס סוכר וכוס מים יחד על אש נמוכה עד שהסוכר נמס
מערבלים את כל היבשים והחמאה במעבד מזון
כשנוצרים פירורים אחידים מוסיפים את החלמון והמים ומערבבים בפולסים עד שנהיה בצק. לא יותר!
להכניס את הבצק למקרר לחצי שעה עטוף בניילון נצמד
מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית
לחורר עם מזלג
להכניס למקפיא לעשר דקות
לאפות בחום 180 מעלות עשר דקות
מערבבים את כל חומרי המילוי:
קודם מחממים את הסירופ סוכר ומערבבים עם הסוכר חום
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים
את הפקאן הקצוץ והפירורים לפזר בתחתית הפאי
מעל לסדר את חצאי הפקאן
מוזגים את המלית בעדינות על האגוזים
אופים 45 דקות בחום 180 מעלות