לחמניות שום רכות

אופס את לא מחוברת!

דרגת קושי

מתקדם

זמן הכנה

90 דק'

רכיבים

  • 500 גר' קמח

  • כף שמרים יבשים

  • 4 כפות סוכר

  • 3-4 שיני שום כתושות

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 3/4 כוס מים

  • כוס חלב

  • כפית + 1/3 מלח

לציפוי:

  • ביצה להברשה

  • 100 גר' חמאה מומסת

  • 4 שיני שום כתושות

  • 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ דק דק

אופן ההכנה

בקערה עם וו לישה, מערבבים: קמח, שמרים וסוכר, מוסיפים שום, שמן זית, מים וחלב, מערבבים ואח"כ מוסיפים את המלח.

לשים 10 דק' את הבצק, עד לקבלת בצק אלסטי ורך.

מפזרים על הבצק מעט קמח, מעצבים לכדור ומעבירים לקערה לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה)

מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בגודל ביס, מסדרים בתבנית עגולה אחת ליד השנייה עם רווחים (הם מאוד תופחים), לכסות ולהתפיח למשך חצי שעה.

להבריש מעל ביצה, ולהכניס לתנור מחומם מראש (חום בינוני – 180 מעלות) כ- 20 דק' עד לקבלת מראה שחום ויפה.

להמיס חמאה ולערבב עם השום והבזיליקום, למרוח בנדיבות על הלחם ברגע שיוצא מהתנור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הטופס נשלח בהצלחה

תודה על פניתכם!

טעם של אירוע מסיבה חגיגה

דילוג לתוכן