בייגל מתוק

אופס את לא מחוברת!

דרגת קושי

מתקדם

זמן הכנה

90 דק'

רכיבים

  • קילו קמח

  • 2 כפות שמרים יבשים

  • כוס סוכר

  • 4 שקיות סוכר וניל

  • כפית מלח

  • ¾ כוס שמן

  • 2 ביצים

  • 2.5 כוסות מים פושרים

לציפוי:

  • 2 חלמון ביצה

    מעורבב עם קצת מים

לסירופ סוכר:

  • כוס סוכר

  • כוס מים

  • כפית תמצית וניל

  • כף דבש

  • כף מיץ לימון

אופן ההכנה

נתחיל עם הבצק
נכניס לקערת המיקסר את היבשים ונערבב
נוסיף את הנוזלים ונלוש כ7-10 דקות
עד לקבלת בצק חלק וקצת דביק

נעביר את הבצק לקערה משומנת ונתפיח כשעה וחצי עד להכפלת הנפח

נחלק את הבצק ל20 חלקים
כל חלק בצק נרדד לעלה, נגלגל וניצור רצועה ארוכה שאותה נסגור לעיגול נהדק היטב את הסגירה ונשים על נייר אפיה

נחמם את התנור על חום 180 מעלות
נכסה את הבייגלים ונתפיח עוד חצי שעה לפחות! אני התפחתי יותר זמן

נמרח על כל בייגל את החלמון ונפזר קצת שומשום
נכניס לתנור לאפיה של כ20 דקות עד שמשחים

נוציא מהתנור ונכסה במגבת עד שמתקרר לגמרי

בינתיים נכין את הסירופ:
נשים בסיר קטן את כל החומרים של הסירופ
נביא לרתיחה, ננמיך את האש ונשאיר לעוד 10 דקות

נמרח את הסירופ על הבייגלים
יש למרוח כמה פעמים

את הבייגלים עדיף לאכול חם!
מחממת אותם 2 דקות במיקרו או בתנור
את מה שנשאר נקפיא מיד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הטופס נשלח בהצלחה

תודה על פניתכם!

טעם של אירוע מסיבה חגיגה

דילוג לתוכן